logo Phoenix Residence

BESCHERMD WONEN

De Phoenix Residence biedt een 24/7 beschermd wonen faciliteit aan voor volwassen vanaf 18 jaar met autisme en aanverwante problematiek. Deze volwassenen hebben een WMO " Beschermd wonen" of WLZ "Wonen" indicatie. Er is 24/7 begeleiding aanwezig. De Phoenix Residence biedt 3 woonvormen aan. We zullen hier uitleggen wat ze inhouden.

In de meeste woonvormen verblijven zowel mannen als vrouwen, vanaf 18 jaar met verschillende achtergronden. Als je bij ons komt, start je mogelijk in een slaapkamer of KTC kamer. In het eerste geval heb je een slaapkamer (we hebben er in totaal 2 beschikbaar) en je deelt de keuken en woonkamer met maximaal 25 anderen. Douche en toilet deel je met 1 ander persoon. Je zorgt samen met jouw medebewoners voor het huishouden. Je eet gezamenlijk en kookt één keer per week met en voor jouw medebewoners, eventueel onder begeleiding.

Mocht je toe zijn aan de volgende stap, dan bieden wij KTC-kamers (Kamertrainingscentra) aan. Je hebt dan een eigen slaapkamer en eigen douche en/of toilet, een koelkast en magnetron op je kamer. Je kookt voor jezelf in de algemene keuken. Ook kun je gebruik maken van de woonkamer van de Phoenix Residence. We hebben in totaal 13 KTC kamers.

Daarna kun je óf doorstromen naar een van onze appartementen of doorstromen naar je eigen woonruimte waar wij dan ambulante begeleiding zullen aanbieden zo lang dat nodig is. We hebben binnen de Phoenix Residence 11 appartementen. Als jij in een van onze appartementen woont, dan heb jij een eigen voordeur. Dat betekent dat jij in aanmerking komt voor huursubsidie. Jij hebt een eigen slaapkamer, douche, toilet en keuken.

Wanneer zijn wij niet een passende plek voor jou?

     • Verslavingsproblematiek

      • Zelfmutilatie

       • Psychoses

        • Agressie richting anderen

         • Zeer ernstige gedragsproblematiek

         Phoenix Residence

         Locatie Zwanenhof
         Retraitehuisweg 6
         7625 SL Zenderen
         info@phoenixresidence.nl