logo Phoenix Residence

RETRAITES

Op Wikipedia staat dat retraite een afzondering is voor spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. Een retraite biedt vaak de gelegenheid om in een groep met de hulp van een leider gedurende een aantal dagen intensief te mediteren. Tot laat in de 20e eeuw waren door scholen georganiseerde retraites voor katholieken in Nederland en Vlaanderen heel gewoon. Deze retraites richten zich op verdieping van geloofsinzichten en -beleving. De laatste decennia worden ook retraites georganiseerd buiten het kader van georganiseerde religies, waarin dan de zin van het bestaan of de persoonlijke verwachtingen in het leven centraal staan. 

De Phoenix Residence biedt groepsretraites aan met een bepaald thema en individuele retraites. Een thema kan bijvoorbeeld zijn: burn-out, rouwverwerking, healing, persoonlijke ontwikkeling. Een retraite helpt je om even uit je dagelijks leven te stappen. Zonder al te veel afleidingen, zoals mobiel, computer, je omgeving, afspraken, op jezelf te zijn aangewezen. Een retraite helpt je om pas op te plaats te maken en om dichter bij jezelf te komen. Een retraite onderneem je dus in een bijzondere omgeving. De Phoenix Residence is gelegen in een prachtig dorp met veel natuur en een bijzondere energie.

Redenen om retraites te doen

   • Je kan het alleen. Je hoeft geen avonturier te zijn, want je gaat naar een veilige omgeving, met of zonder een vast programma, eten en huishoudelijke hulp.

   • En je hebt écht contact met anderen. Je kunt ervoor kiezen minder of geen toegang te hebben tot sociale media, Facetime of Skype. Je hebt meer vrije tijd, die je alleen kan doorbrengen door met onbekende gelijkgestemden te kletsen. Je hoort levensverhalen die kunnen inspireren of ontroeren. De kans is groot dat je op retraite een nieuwe vriend(in) voor de rest van je leven ontmoet.

   • Je hebt écht contact met de omgeving. Je komt op onbekend terrein dat je de mogelijkheid geeft je zintuigen te verrassen waardoor je ruimte en verwondering kunt ervaren.

   • Je ontmoet jezelf (weer). De ongekend snel veranderende dagelijkse realiteit is soms overweldigend. Op retraite kun je enkele gewoontes thuislaten, heb je telefoongesprekken met het thuisfront of minder tot geen internet. Hierdoor kun je nieuwe invulling geven aan de vrijgekomen tijd en ervaren hoe het is om je te vervelen, om te luieren, te wandelen of te mediteren.

   • Je hoeft niets. Alles mag en niets hoeft. Een ideale plek om je leven in een andere versnelling te zetten.

   • Investeer in je geluk. Een retraite is letterlijk en figuurlijk een investering, maar het maakt je gelukkiger en vrijer. Je komt meer in verbinding met jezelf, in contact met anderen en verwonderd over je omgeving. De verstilling en andere beleving van tijd kalmeert je geest en maakt ruimte voor inspiratie en creativiteit. Slaap verbetert vaak, stress neemt af en vitaliteit neemt toe.

   Begin 2022 zullen de eerste retraites op de website komen en we heten je van harte welkom bij ons. Nadere data volgen nog. Wil je graag een individuele retraite boeken bij ons? Neem dan even contact op voor de mogelijkheden.

   Phoenix Residence

   Locatie Zwanenhof
   Retraitehuisweg 6
   7625 SL Zenderen
   info@phoenixresidence.nl